2023-11-29 12:00Nyheter

Kairos Future Trendföreläsning What's on 2024: I förvirringens tid – med strimmor av hopp

Blurred image of city lights at nightWhat's on 2024

Sällan har framtiden i såväl kortare som längre perspektivet varit så osäker som just nu. Vad kan vi förvänta oss av 2024?

Varmt välkommen till en trendspaning med Kairos Futures grundare Mats Lindgren som ger en inblick i vilka omvärldstrender som kommer att dominera kommande år. Insikterna tas fram genom global research där vi kartlägger allt från de stora megatrenderna till de små tendenserna.

What’s On 2024: I förvirringens tid – med strimmor av hopp

2024 blir det många valens år – mer än hälften av jordens befolkning går till valurnorna för att välja parlament och president. Men utfallen är osäkra och rena tillfälligheter kan komma att avgöra vem som sitter i det ovala rummet om lite drygt ett år, liksom hur sammansättningen i Europaparlamentet ser ut. Mycket annat är också osäkert, så höljt i dunkel att det närmar sig gränsen till förvirring. Spelplaner ritas om i allt högre takt, ofta så snabbt att det är omöjligt att bilda sig en uppfattning, att ta ställning på fast grund. Oavsett om vi talar om lösningar på klimatkrisen, framtiden för AI. Hur kommer deepfake att påverka valen? Ska vi satsa på tillväxt eller nedväxt? Kärnkraft eller vind? Ser vi ökad polarisering eller sammanhållning? Får vi roligare eller tråkigare jobb?

Mitt i alla frågor och osäkerheter bryter strimmor av hopp igenom. Tecken på vändpunkter för det bättre. Tecken på helt nya möjligheter. Frågan är hur dessa står sig i det längre loppet. Och hur vi ska tolka dem idag. 2024 blir den stora förvirringens år.

Välkommen på plats torsdag 30 nov kl. 15, Västra Järnvägsgatan 3, Stockholm eller online 1 december kl 12.30. Anmälan för press via mejl till simone.pierick@kairosfuture.comOm Kairos Future

Kairos Future är ett internationellt konsult- och analysföretag som hjälper företag att förstå och forma sin framtid. Genom trend- och omvärldsanalys, innovation, strategi och mjukvarustöd för AI-driven analys, omvärldsbevakning och innovation, hjälper vi våra kunder att omsätta de stora sammanhangen till konkret handling. Kairos Future grundades 1993, vårt huvudkontor finns i Stockholm och vi har egna kontor eller samarbetspartners över hela världen.


Kontaktpersoner

Mats Lindgren
Founder, Senior Partner Foresight and Strategy
Mats Lindgren
Simone Pierick
Communications officer
Simone Pierick