2020-10-02 05:01Pressmeddelande

Dcipher Analytics – nu startup partner till AI Sweden

Dcipher from Kairos FutureDcipher from Kairos Future

Dcipher Analytics – en Kairos Future spin-out – nu startup partner till AI Sweden

I drygt tio års tid har Kairos Future utvecklat metoder för AI-driven text- och omvärldsanalys. Sedan knappt två år drivs delar av verksamheten inom det fristående bolaget Dcipher Analytics som utvecklat marknadens första verkliga end-to-end-plattform för textanalys. Dcipher har nu blivit startup partner i det nationella programmet för tillämpad AI, AI Sweden. Bakom satsningen står regeringen, myndigheter och en lång rad svenska storföretag. 

– Det är otroligt spännande, säger Mats Lindgren, Kairos Future grundare och vd för Dcipher Analytics. Vi har ägnat flera år och många tiotusentals timmar på att bygga marknadens bästa textanalysplattform. Nu kommer vi in i ett sammanhang med 80 partners – myndigheter och små och stora företag. Det innebär en enorm möjlighet att tillämpa allt det vi lärt oss under drygt tio år, inte bara på textområdet utan också i otaliga projekt där vi jobbat med t ex bild-, sensor och väderdata. 

Dcipher Analytics har utvecklat en molnbaserad ”verktygslåda” som innehåller allt som behövs för att genomföra AI-drivna textanalysprojekt, från ax till limpa. Därtill genomför företaget kundspecifika projekt och bygger kundtillämpningar som t ex bevakningsplattformar åt kund. Den molnbaserade plattformen bygger på en unik arkitektur som reducerar tiden det tar att tvätta, berika och analysera data till en bråkdel jämfört med konventionella plattformar eller programmering i språk som Python eller R. I en och samma plattform kan man genomföra hela kedjan från datatvätt till annotering och träning av domänspecifika modeller, helt utan att skriva en enda rad kod. Detta gör avancerad textanalys tillgänglig för domänexperter utan programmeringskunskaper, men öppnar också för utvecklare att snabbt bygga och implementera tillämpningar. Läs mer eller starta testkonto här: www.dcipheranalytics.comOm Kairos Future

Kairos Future är ett internationellt forsknings- och konsultföretag med fokus på strategisk omvärldsanalys, strategi och innovation. Tillsammans med Dcipher Analytics har Kairos Future de senaste åren genomfört en lång rad AI-baserade projekt inom allt från bildanalys (träning av AI-modeller för kariesdetektering) och analys av effektsamband på Malmbanan med hjälp av bl a sensor- och väderdata, till kartläggning av startup-ekosystem baserat på mängder av ostrukturerade textkällor.


Kontaktpersoner

Mats Lindgren
Founder, Senior Partner Foresight and Strategy
Mats Lindgren