2019-11-27 18:16Pressmeddelande

Kairos Future utser Den hållbara konsumentens dag 

Jörgen Jedbratt, partner Kairos Future och Birgitta Losman, hållbarhetsstrateg vid Borås Science Park presenterar ny rapport om hållbarhetstribes.Jörgen Jedbratt, partner Kairos Future och Birgitta Losman, hållbarhetsstrateg vid Borås Science Park presenterar ny rapport om hållbarhetstribes.

Under 2019 har hållbarhetsfrågorna förskjutits alltmer mot hållbar konsumtion och hållbar livsstil. Inte minst uppmärksamheten runt Greta Thunberg och de nya, unga klimatrörelsen har bidragit till detta. Och mycket lite talar för att detta inte kommer att fortsätta. Det ekologiska fotavtryck som vi som konsumenter sätter behöver uppmärksammas mer och därför utser vi den 27 november till Den hållbara konsumentens dag. I samband med detta presenteras en ny rapport om den hållbara konsumenten.

 

Varför just den 27 november? 

– Varför inte? I slutet på november intensifieras det kommersiella bruset och vi går in i julhandeln, årets mest intensiva konsumtionsperiod. Perioden startar med  den globala handelsmanifestationen Black Friday den 29 november, ja hela Black Week som denna dag nu utvidgats till. Vad kan då vara mer lämpligt än att utse en dag som fokuserar på att lära oss mer om hur vi kan konsumtera mer hållbar? säger Jörgen Jedbratt, Senior Partner på Kairos Future.

 

– För att bli framgångsrik på 2020-talet krävs att man har en välgrundad idé om hur hållbarhetsfrågorna formar framtidens konsumentbeteenden.

 

Dagen till ära presenterar Kairos Future en rykande färsk rapport gjord på uppdrag av Västra Götalandsregionen och Science Park Borås – en innovationsmiljö för mode, konsumtion och hållbara livsstilar, och lämnade på ett frukostseminarium i Stockholm över stafettpinnen för den hållbara konsumentens dag till Science Park Borås som tar den vidare 2020.

 

– Med hjälp av vårt datadrivna konsumentanalysmetodik Tribal Close Up har vi fångat upp sex mikrokulturer som sätter hållbarhet högt och som ligger långt fram i formandet av det nya konsumentlandskapet. Vilka är dom? Hur tänker dom? Hur ser deras drivkrafter och strävanden ut? Hur bör varumärkesägare, marknadsförare och kommunikatörer tänka när de ska närma sig och kommunicera med dessa grupper? Det är frågor vi belyser i rapporten, säger Jörgen Jedbratt.

 

– Många vill veta mer om drivkrafter för hållbarhet hos konsumenter, kunskaper som är viktiga för såväl företag som beslutsfattare. Rapporten som finansierats av Västra Götalandsegionen är en viktig del av vårt innovationsarbete och av stor betydelse för vårt arbete med hållbara livsstilar, säger Birgitta Losman hållbarhetsstrateg vid Science Park.

 


Om Kairos Future

Kairos Future är ett internationellt konsult- och analysföretag som hjälper företag att förstå och forma sin framtid. Genom trend- och omvärldsanalys, innovation, strategi och mjukvarustöd för AI-driven analys, omvärldsbevakning och innovation, hjälper vi våra kunder att omsätta de stora sammanhangen till konkret handling. Kairos Future grundades 1993, vårt huvudkontor finns i Stockholm och vi har egna kontor eller samarbetspartners över hela världen.


Kontaktpersoner

Mats Lindgren
Founder, Senior Partner Foresight and Strategy
Mats Lindgren