2023-10-05 10:47Pressmeddelande

Ny studie presenteras: AI – välsignelse & förbannelse i arbetsliv, skola & samhälle

An AI-generated picture of a hybrid between statue, robot and human with text "27% produktivitetsvinst genom AI enligt svenska AI-användare"An AI-generated picture of a hybrid between statue, robot and human

Besök vårt webinar 13 oktober kl. 12 för att ta del av de viktigaste insikterna av Kairos Futures nya studie om AI-användningen i Sverige med fokus på 15 olika yrken. Anmälan här

 

På mindre än ett år har generativa AI-bottar som ChatGPT förändrat förutsättningarna i arbetsliv, utbildning och samhället i stort. Generativ AI skapar enorma möjligheter inom en lång rad områden, och förväntas kunna lösa såväl klimat- som hälsokris och bli en välståndsskapare av rang.

 

Men det finns också stora risker och nedsidor för ett alltmer kluvet land. Det konstaterar Kairos Future i en rapport om generativ AI och framtidens arbetsliv som tagits fram i samarbete med ett tiotal företag, myndigheter och organisationer. Anmäl dig till en digital resultatpresentation 13 oktober kl. 12 här.


Om Kairos Future

Kairos Future är ett internationellt konsult- och analysföretag som hjälper företag att förstå och forma sin framtid. Genom trend- och omvärldsanalys, innovation, strategi och mjukvarustöd för AI-driven analys, omvärldsbevakning och innovation, hjälper vi våra kunder att omsätta de stora sammanhangen till konkret handling. Kairos Future grundades 1993, vårt huvudkontor finns i Stockholm och vi har samarbetspartners över hela världen.


Kontaktpersoner

Mats Lindgren
Founder, Senior Partner Foresight and Strategy
Mats Lindgren
Heléne Olsson
Director Global Industry Innovation
Heléne Olsson