2019-11-20 07:00Pressmeddelande

Pressinbjudan: Den hållbara konsumentens dag 27 november

Kairos Future initierar tillsammans med Science Park Borås "Den hållbara konsumentens dag" den 27 november. Välkommen till ett frukostseminarium hos Karios Future kl 8.00-9.30 där vi presenterar vår rykande färska och uppmärksammade rapport "Den hållbara konsumenten" gjord på uppdrag av Science Park Borås – en innovationsmiljö för mode, konsumtion och hållbara livsstilar. 

Ska man bli framgångsrik på 20-talet inom konsumentrelaterad industri krävs att man har en välgrundad idé om hur hållbarhetsfrågorna formar framtidens konsumentbeteenden. Dagen till ära presenterar Kairos Future en rykande färsk och uppmärksammad rapport gjord på uppdrag av Science Park Borås – en innovationsmiljö för mode, konsumtion och hållbara livsstilar. Med hjälp av vårt dataanalysverktyg Tribal Close Up har vi fångat upp mikrokulturer som håller hållbarhet högt och som ligger långt fram i formandet av det nya konsumentlandskapet. Vilka är dom? Hur tänker dom? Hur ser deras drivkrafter och strävanden ut? Hur bör varumärkesägare, marknadsförare och kommunikatörer tänka när de ska närma sig och kommunicera med dessa grupper?

Varför just den 27 november? Varför just en dag?
Varför inte? I slutet på november intensifieras det mediala kommersiella bruset och vi går in i årets mest intensiva konsumtionsperiod inför julhandeln. Denna period inleds av den globalt allt starkare handelsmanifestationen Black Friday den 29 november. Vad kan vara mer lämpligt då än att utse en dag som fokuserar på att lära oss mer om hur vi kan göra denna konsumtion mer hållbar?

Välkommen till oss på en hållbar frukost den 27 november
Tid:
Frukost från kl 8.00 samt seminarium kl 8.30–9.30.

Plats: Kairos Future, Västra Järnvägsgatan 3, 11 tr, vid Klarabergsviadukten.

Föredragshållare: Jörgen Jedbratt, Senior partner och framtidsstrateg på Kairos Future, presenterar delar ur rapporten och samtalar med en av inititativtagarna, Birgitta Losman, Hållbarhetsstrateg på Science Park Borås.

Välkommen med din anmälan här!
https://www.kairosfuture.com/se/academy/event/den-hallbara-konsumentens-dag/



Om Kairos Future

Kairos Future är ett internationellt konsult- och analysföretag som hjälper företag att förstå och forma sin framtid. Genom trend- och omvärldsanalys, innovation, strategi och mjukvarustöd för AI-driven analys, omvärldsbevakning och innovation, hjälper vi våra kunder att omsätta de stora sammanhangen till konkret handling. Kairos Future grundades 1993, vårt huvudkontor finns i Stockholm och vi har egna kontor eller samarbetspartners över hela världen.