2017-03-23 10:00Pressmeddelande

Pressinbjudan: Framtidens husköp i blockkedjan - testbädd

null

Lantmäteriet, SBAB, Landshypotek Bank, Telia, ChromaWay och Kairos Future presenterar en teknisk lösning och en rapport för fastighetstransaktioner i blockkedjan. I juni 2016 visades en process och en teknisk demo för fastighetstransaktioner i blockkedjan upp som fått mycket stor internationell uppmärksamhet. Nu presenteras det framgångsrika försöket med en teknisk lösning i en testmiljö.

Blockkedjan är ett av världens hetaste teknikområden, vilket exempelvis varit tydligt på SXSW, Mobilmässan i Barcelona och World Economic Forum de senaste veckorna. Förutom finansiella tjänster är fastigheter ett område som många experter sett som ett naturligt tillämpningsområde för blockkedjan. Det svenska projektet som nu presenteras är i världens absoluta framkant på området, vilket bekräftas av uppmärksamheten bland internationella medier och myndigheter. Med processen kan ett helt digitalt och säkert flöde för fastighetstransaktioner skapas, till skillnad från dagens process som är omständlig och tidskrävande. Lösningen säkerställer och skapar trygghet för fastighetsägande, panter, fastighetskrediter med mera, något som är en utmaning i många länder idag.

Det stora samhällsekonomiska värdet av lösningen har gjort att exempelvis Världsbanken bjudit in projektet vid flera tillfällen. Lantmäteriet presenterade fas två i projektet på Världsbankens konferens, Land and Poverty Conference 2017, den 22 mars i Washington DC. Nu presenterar vi projektet och tekniken för allmänheten och intressenter.

För pressanmälan kontakta Sara Lundquist, kommunikationsansvarig Kairos Future, på sara.lundquist@kairosfuture.com eller 070 219 09 29.

Datum och tid: 30 mars 2017, klockan 09.30-11.00

Plats: Kairos Futures lokaler, Västra Järnvägsgatan 3

För frågor om projektet kontakta

Mats Snäll, Lantmäteriet, på mats.snall@lm.se eller 070 230 94 04.

Telias presstjänst på http://press.telia.se/contact_people.

Henrik Hjelte, ChromaWay, på henrik.hjelte@chromaway.com eller 070 399 39 45.

Merete Salmeling, Landshypotek Bank, på merete.salmeling@landshypotek.se eller 070 304 24 31.

Jim Petersson, SBAB, på jim.petersson@sbab.se eller 070 533 23 14.

Magnus Kempe, projektledare för studien, på magnus.kempe@kairosfuture.com eller 070 545 18 11.


Om Kairos Future

Kairos Future är ett internationellt konsult- och analysföretag som hjälper företag att förstå och forma sin framtid. Genom trend- och omvärldsanalys, innovation och strategi, ger vi våra kunder de stora sammanhangen. Kairos Future grundades 1993, vårt huvudkontor finns i Stockholm vi har egna kontor i Göteborg, Malmö, Shanghai och Barcelona samt representanter och samarbetspartners över hela världen. För mer information, se www.kairosfuture.com


Kontaktpersoner

Johanna Danielsson
CEO
Johanna Danielsson
Mats Lindgren
Founder, Senior Partner Foresight and Strategy
Mats Lindgren