2018-06-26 07:30Pressmeddelande

Pressinbjudan: Frukostseminarier och workshops under almedalsveckan 2018

null

Vi kommer självklart att vara på plats under Almedalsveckan i Visby för att blicka in i ett annat Sverige och diskutera de stora sammanhangen, megatrenderna och framtidsscenarierna. Måndag till torsdag från klockan 8.30 anordnar vi frukostseminarier på Teaterskeppet i Visby hamn med fokus på år 2030. Resten av veckan anordnar vi workshops och Kairos Future Lounge i vårt hus på Slottsgränd 11.

Varmt välkommen till våra frukostseminarier, workshops och mingel under 2018 års Almedalsvecka i Visby, nedan kan du läsa mer om alla evenemang. Ytterligare information finns att hitta på kairosfuture.com.

Frukostseminarier på teaterskeppet

Nära vård 2030 – hur levererar vi sjukhusresurser till hemmet?
Måndag, 2 juli, 08.30-09.30
Framtidens digitaliserade vårdkrävande hemmiljöer kommer involvera fler aktörer och resurser än i dag, med högre krav på koordinering. Med individens behov i centrum ska utvecklad logistik och distribution se till att läkemedel, hjälpmedel och förbrukningsartiklar kommer rätt.

Förändring 2030 – konsten att skapa rum i turbulenta tider
Tisdag, 3 juli, 08.30-09.30
Åren mot 2030 kommer innebära stora förändringar med ökad turbulens i organisation och arbetssätt. Hur genomförs förändringar där människors kraft tas tillvara? Och hur kan de kontor och arbetsmiljöer som byggs och gestaltas klara av att ta höjd för morgondagens utmaningar?

Medborgare 2030 – om medborgarskap och engagemang i en ny tid
Onsdag, 4 juli, 08.30-09.30
Det svenska välfärdssamhället byggdes i en tid då folkrörelsernas ideal om den aktiva medborgaren präglade samhällskontraktet. Många av dagens svenskar har istället vuxit upp med mer individualistiska värderingar, andra har rötter i andra kulturer. Vad betyder det för framtidens medborgarroll?

Ledarskap 2030 – att leda på kanten till kaos
Torsdag, 5 juli, 08.30-09.30
Hur ser dagens och morgondagens framgångsrika ledarskap ut? Och hur samspelar ledning med organisation, strategi och kultur? Finns det någon universalformel för framgång, eller måste varje organisation hitta sin egen väg anpassad till exakt det landskap som den lever i?

Workhops på Slottsgränd 11

Makten i framtidens arbetsliv
Måndag, 2 juli, 9.00-10.30
Vem får makt i framtidens organisationer och arbetsliv? Vilka krav kan och bör ställas på makthavarna och vad får vi inte kräva eller mäta?

Morgondagens medborgare och samhällskontrakt
Måndag, 2 juli, 14.00-15.00
Ett nytt samhällskontrakt är på gång att skrivas – vad innebär det för organisationer som är beroende av medborgarnas vilja till engagemang? Hur kommer människor vilja bidra och påverka i samhället de lever i?

Så blir du tankeledare i din bransch
Tisdag, 3 juli, 10.00-11.00
Tankeledare är den som definierar spelplanen, den som sätter agendan och den som alla andra måste förhålla sig till. Tillsammans med några tankeledare diskuterar vi vad det innebär och hur det funkar i praktiken!

Så lockar och behåller du digitala Generation Ordning
Tisdag, 3 juli, 14.00-15.00
Är dagens digitala generation egentligen annorlunda än tidigare generationer? Har de ett annat förhållningssätt till arbete? Ställer de andra krav på chefer, ledare och arbetsplatser? Kort sagt, krävs det mer eller annat för att locka och behålla dem?

Omvärldskoll för besöksnäringen
Onsdag, 4 juli, 10.30-11.30
Lär dig mer om metoder och verktyg för systematisk omvärldsbevakning som verkligen gör nytta för företag och organisationer.

Future starts here – nytt nätverk för samskapande med unga entreprenörer
Torsdag, 5 juli, 12.00-13.00
Skulle du vilja bolla idéer om framtiden, nya tjänster, eller vad som gör arbetsgivare attraktiva med 50, 500 eller kanske 1000 ungdomar med entreprenöriellt driv? Kom till presentationen av Future Starts Here som är ett nytt nätverk för samskapande med drivna ungdomar i en digital plattform framtagen av Kairos Future.

Kairos Future Lounge på Slottsgränd 11

Future Lounge är en mötesplats för dig som vill förstå framtiden. Mellan 17.00 och 19.00, söndag till onsdag, bjuder vi på något gott att dricka och äta samt möjlighet att vila fötterna efter en lång dag på Visbys kullerstenar.

Klockan 17.30 leder vi en sammanfattande framtidsspaning från dagens alla intryck och 18.20 ger vi dig en specialanalys av hur sympatisörerna till respektive dags partiledare tänker om framtiden.

Pressanmälan

Är du intresserad av att komma på våra frukostseminarier, workshops eller till Kairos Future Lounge? Anmäl dig till Sara Lundquist, kommunikationsansvarig, på sara.lundquist@kairosfuture.com eller 070 219 09 29. 

Kairos Future är ett internationellt konsult- och analysföretag som hjälper företag att förstå och forma sin framtid. Genom trend- och omvärldsanalys, innovation och strategi, ger vi våra kunder de stora sammanhangen. Kairos Future grundades 1993, vårt huvudkontor finns i Stockholm vi har egna kontor i Göteborg, Malmö, Shanghai och Barcelona samt representanter och samarbetspartners över hela världen. För mer information, se www.kairosfuture.com


Om Kairos Future

Kairos Future är ett internationellt konsult- och analysföretag som hjälper företag att förstå och forma sin framtid. Genom trend- och omvärldsanalys, innovation och strategi, ger vi våra kunder de stora sammanhangen. Kairos Future grundades 1993, vårt huvudkontor finns i Stockholm vi har egna kontor i Göteborg, Malmö, Shanghai och Barcelona samt representanter och samarbetspartners över hela världen. För mer information, se www.kairosfuture.com


Kontaktpersoner

Johanna Danielsson
CEO
Johanna Danielsson
Mats Lindgren
Founder, Senior Partner Foresight and Strategy
Mats Lindgren