2019-06-25 07:19Pressmeddelande

Pressinbjudan: Frukostseminarier och workshops under almedalsveckan 2019

Vi kommer att vara på plats under Almedalsveckan i Visby för att blicka in i ett annat Sverige och diskutera de stora sammanhangen, megatrenderna och framtidsscenarierna. Måndag till torsdag från klockan 8.30 anordnar vi frukostseminarier på Teaterskeppet i Visby hamn. Resten av veckan anordnar vi workshops och mingel i våra lokaler på Södra Slottsgränd 11.

Varmt välkommen till våra frukostseminarier, workshops och mingel under 2019 års Almedalsvecka i Visby, nedan kan du läsa mer om alla evenemang. Ytterligare information finns att hitta på kairosfuture.com.

Frukostseminarier på teaterskeppet

Framtiden 2030 – om generation Z får bestämma
Måndag, 1 juli, 08.30-09.30
Generation Z är den första digitala generationen, de är formade av det senaste decenniets geopolitiska röra och klimatfrågor. 2030 har de möjlighet att dominera såväl parlament som politiska agendor, i samhälle och näringsliv. Men kommer de göra det, och vilka frågor kommer de i så fall att driva? 

Kompetensbrist 2030 – hur ser den nya tidens yrkesutbildningar ut?
Tisdag, 2 juli, 08.30-09.30
En överhängande risk är att en stor del av de 700 miljarder kronor i infrastrukturinvesteringar som staten beslutat om inte blir av, då det råder brist på yrkeskunnig arbetskraft. Uppemot 1000 nya maskinförare per år kommer att saknas. Hur kan yrkesutbildningar drivas på nya och effektiva sätt?

Samhällsbygge 2030 – från hållbarhetsvision till framgångsverksamhet
Onsdag, 3 juli, 08.30-09.30
Vi står inför en tid när vårt samhälle i grunden behöver ställas om till att bli mer hållbart. En ny studie visar att svenska folket otåligt väntar på förändringar; de vill se konkreta saker hända inom hållbarhetsområdet. Men vad och vilka väntar de på?

Sverige 2050 – från undergång till övergång till vad?
Torsdag, 4 juli, 08.30-09.30
2050 har de sociala medierna passerat 40 och generation Z fyller 50. Sol- och vindel flödar fritt, jordens befolkning peakar och medellivslängden är på många håll 90 eller mer. Vilka kommer då vara de stora frågorna, och vad kommer engagera de unga, de sena 20- och tidiga 30-talisterna?

Workhops på Södra Slottsgränd 11

Jakten på den försvunna hållbarheten
Måndag, 1 juli, 13.30-14.30 
Klimatvarningarna duggar tätt och vi står inför ett vägskäl där konsumenterna i allt större utsträckning behöver ta ställning. Trots detta så ökar online-handeln markant, samtidigt som nya försäljningsrekord slås år efter år. Vilka psykologiska faktorer ligger bakom och kommer löften om mindre shopping, hållbara val, och flygskam få en verklig effekt på vårt beteende?

AI-stödd analys av tio års partiledartal
Måndag, 1 juli, till Onsdag, 3 juli, 15.30-16.30
Under denna workshop kommer vi med hjälp av AI-verktyget Dcipher att analysera alla partiledartal för det dagsaktuella partiet sedan 2009. Vi kommer kartlägga åsikter, sammanhang (och brist på sammanhang), toner, hopp och förändringar som är både intressanta och överraskande.

Framtidens fritid i ett automatiserat samhälle
Tisdag, 2 juli, 13.30-14.30
Ett omställt och högautomatiseratsamhälle står för dörren – vad gör då den moderna människan av sin tid? Kommer fritiden öka och vad kommer den i så fall användas till som känns meningsfullt?

Framtidens ojämlikhet
Onsdag, 3 juli, 13.30-14.30
Tillvaron har alltid präglats av skillnader i livsvillkor mellan människor. Det driver politiken såväl som konsumtionsföretagen. Vilka av dagens problem har försvunnit och vilka nya, kanske oväntade grupper blir framtidens gynnade och drabbade när globalisering, digitalisering, ökande kompetenskrav och automatisering ritar om kartan?

Kairos Future Lounge på Södra Slottsgränd 11

Söndag, 31 juni, till onsdag, 3 juli, 17.00-19.00
Future Lounge är en mötesplats för dig som vill förstå framtiden. Mellan 17.00 och 19.00 bjuder vi på något gott att dricka och äta samt möjlighet att vila fötterna efter en lång dag på Visbys kullerstenar. Under Future Lounge ger vi dig en specialanalys av partiledartalen och väljarna för respektive dags parti. 

Pressanmälan

Är du intresserad av att komma på våra frukostseminarier, workshops eller till Kairos Future Lounge? Anmäl dig till Sara Lundquist, kommunikationsansvarig, på sara.lundquist@kairosfuture.com eller 070 219 09 29. 


Om Kairos Future

Kairos Future är ett internationellt konsult- och analysföretag som hjälper företag att förstå och forma sin framtid. Genom trend- och omvärldsanalys, innovation, strategi och mjukvarustöd för AI-driven analys, omvärldsbevakning och innovation, hjälper vi våra kunder att omsätta de stora sammanhangen till konkret handling. Kairos Future grundades 1993, vårt huvudkontor finns i Stockholm och vi har egna kontor eller samarbetspartners över hela världen.


Kontaktpersoner

Johanna Danielsson
CEO
Johanna Danielsson