2024-02-09 11:00Pressmeddelande

Pressinbjudan till föreläsningen "Läget i landet – tecken i tiden"

Föreläsning online den 16 februari, kl. 12:15–13:00, efteråt tid för frågor exklusivt för press, kl.13-13.15

Var fjärde svensk tycker att livet är meningslöst – en fyrdubbling på 20 år. Det visade förra årets föreläsning "Läget i landet – tecken i tiden".

Vilka förändringar i folkdjupet visar 2024 års mätning? 

Med utgångspunkt i värderingsdata från fler än 100 000 svenskar sedan 1950-talet tar vi under webbinariet pulsen på svenskarna för att hitta såväl långsiktiga trender som frön till nya samhällsförändringar. 

Baserat på nya data från Kairos Futures långtidsstudie Svenskarna, Samtiden, Framtiden berör Kairos Futures chefsanalytiker Peter Pernemalm bland annat trender och tendenser inom

  • Beredskap, framtidshot och framtidshopp  

  • Skiften i svenskarnas självbild   

  • Grunder för gemenskap   

  • Livsstilsförändringar: intressen på uppgång- och nedgång  

  • Synen på AI: förtroende, hopp och förskräckelse  

  • Generationernas arv till framtida generationer  

  • Spara eller slösa: Det egna och statens sparande och spenderande 

Tid för frågor från pressen (online) kl. 13-13.15

Media är välkomna att kostnadsfritt ta del av föreläsningen, anmäl dig genom att maila simone.pierick@kairosfuture.com. Samma adress gäller för frågor om underlag eller intervjuförfrågningar.

Vi kommer att dela ut ett kort referat med resultat från studien och det finns möjlighet att ställa frågor till analyschefen Peter Pernemalm kl 13.00 efter föreläsningen. 

Om undersökningen
Med data om svenskarnas värderingar och attityder så långt tillbaka i tiden som år 1955 genomför Kairos Future årligen studien ”Svenskarna, Samtiden, Framtiden”. Undersökningen är ett ovärderligt redskap för att förstå sig på långsiktiga värderingsförändringar såväl som tidiga tecken på vad som rör sig i folkdjupet.

  • Studien är baserad på 100 000+ respondenter under perioden 1955–2024 och 1000-tals frågor ställda.
  • 1200+ slumpmässigt rekryterade respondenter 16–74 år
  • Enkät via webb, fältperiod januari-februari 2024Om Kairos Future

Kairos Future är ett internationellt konsult- och analysföretag som hjälper företag att förstå och forma sin framtid. Genom trend- och omvärldsanalys, innovation, strategi och mjukvarustöd för AI-driven analys, omvärldsbevakning och innovation, hjälper vi våra kunder att omsätta de stora sammanhangen till konkret handling. Kairos Future grundades 1993, vårt huvudkontor finns i Stockholm och vi har egna kontor eller samarbetspartners över hela världen.


Kontaktpersoner

Simone Pierick
Communications officer
Simone Pierick