2022-12-02 09:15Pressmeddelande

Pressrelease What’s On 2023

TIO VÄGVAL FÖR 2023 – I KRIGETS SKUGGA

I Kairos Futures trendspaning What´s On 2023 framkommer att vi är i en tid av omprövningar och osäkerhet, framförallt drivet av att vi lever i en tid som formas av krig, i mångdubbel bemärkelse. Genom att beskriva tio vägval ges ett stöd för den som vill förstå hur framtiden kommer att formas. Trendspaningen tas fram genom omfattande global research och i år presenteras den av Kairos Futures grundare och VD Mats Lindgren.  

Så vad kan vi vänta oss av 2023 – i krigets skugga? Och vad kommer vi säga om vår tid när dammet lagt sig om 5, 10, 20 år? En sak vi kan vara säkra på är omprövningar. För krig innebär alltid ställningstaganden och omprövningar. 

– I tider av osäkerhet och stora utmaningar brukar de långa perspektiven göra revansch, säger Mats Lindgren, vd och grundare av Kairos Future. Det ser vi också nu. För 2023 ser vi därför ett ökat intresse för att förstå tidens stora frågor, vart vi är på väg och hur vi ska kunna ta oss dit vi bör och vill. 

De tio vägvalen signalerar även en annan sak som är säker för denna tid – osäkerheten. I ett läge där behovet av strategiskt framtidstänkande i beslutsprocesser och aktiviteter är som viktigast så är det även som svårast. 

– Nu måste vi lära oss att tänka på framtiden i plural. Det finns alltid mycket vi kan säga om framtiden men på grund av osäkerheten har vi inte längre en enda förutsägbar framtid utan flera. De tio vägvalen beskriver olika alternativa scenarier för framtiden, säger Mats Lindgren.

What’s On 2023 i Stockholm (Västra Järnvägsgatan 3): 2 december kl 11.00–12.30 alt 15.00–16.30

What’s On 2023 Online: 2 december kl 11.00–12.30

Obs! Begränsat antal platser på de fysiska seminarierna.

Nedan finner du länkar till pressmaterial:

Ladda ner presstext

Läs mer om Mats Lindgren

Ladda ner bild på Mats Lindgren

Ladda ner logotyp Kairos Future

Anmälan seminarier: Anmäl dig via e-post till Helena Mella. Ange även om du önskar en tid för fördjupande frågor med Mats Lindgren.


Om Kairos Future

Kairos Future är ett internationellt konsult- och analysföretag som hjälper företag att förstå och forma sin framtid. Genom trend- och omvärldsanalys, innovation, strategi och mjukvarustöd för AI-driven analys, omvärldsbevakning och innovation, hjälper vi våra kunder att omsätta de stora sammanhangen till konkret handling. Kairos Future grundades 1993, vårt huvudkontor finns i Stockholm och vi har egna kontor eller samarbetspartners över hela världen.


Kontaktpersoner

Helena Mella
Director, Academy
Helena Mella
Cecilia Löfgreen
Senior Consultant
Cecilia Löfgreen